Δείτε Επίσης:
Αρχική » Αρθρογραφία για την Ελλάδα » Άρθρα από Άλλες Πηγές » Ένα Ανατρεπτικό Σχέδιο για τον Αμαζόνιο

Ένα Ανατρεπτικό Σχέδιο για τον Αμαζόνιο

Από το: https://secure.avaaz.org/el/amazon_corridor_loc/?bjVVkjb&v=56425

Ένα ανατρεπτικό σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη για τη δημιουργία της μεγαλύτερης προστατευόμενης περιοχής στον κόσμο – 1,35 δισ. στρέμματα δάσους στον Αμαζόνιο. Μιλάμε για δυο φορές το μέγεθος της Γαλλίας! Όμως δε θα να προχωρήσει, αν οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Κολομβίας και της Βενεζουέλας δεν δουν ότι υπάρχει παγκόσμια, λαϊκή στήριξη. Και σ’αυτό το σημείο μπορούμε να παίξουμε καθοριστικό ρόλο.

Η Κολομβία μόλις δήλωσε ότι είναι υπέρ. Αν δημιουργήσουμε μια τεράστια, παγκόσμια έκκληση για τη σωτηρία του Αμαζονίου και την ενισχύσουμε με δημοσκοπήσεις στις τρεις χώρες, μπορούμε να δώσουμε στον πρόεδρο της Κολομβίας τη στήριξη που χρειάζεται για να πείσει με τη σειρά του τη Βραζιλία και τη Βενεζουέλα. Κι οι τρεις ηγέτες ψάχνουν ευκαιρία για να προβληθούν εν όψει της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Ας τους τη δώσουμε!

Ο Αμαζόνιος δίνει ζωή στον πλανήτη μας
 – το 10% όλων των ειδών φιλοξενείται σε αυτό το πανέμορφο, τροπικό δάσος, ενώ τα δισεκατομμύρια δέντρα του μετριάζουν την κλιματική αλλαγή. Ειδικοί λένε ότι αυτή η προστατευόμενη περιοχή θα μπορούσε να δώσει τέλος στην ανεξέλεγκτη αποψίλωση του δάσους.Υπόγραψε το ψήφισμα και μόλις συγκεντρώσουμε 1 εκατομμύριο υπογραφές, αρχηγοί ιθαγενών φυλών θα το παραδώσουν μαζί με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων απευθείας στις τρεις κυβερνήσεις.

Από το: https://secure.avaaz.org/el/amazon_corridor_loc/?bjVVkjb&v=56425

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.