Δείτε Επίσης:

Από μικρή στα βάσανα

Από μικρή στη διαφθορά και στο ψέμα. Στη λούφα και στην αρπαχτή. ´Υπ(έ)γραψε εδώ κορίτσι μου και μην σε νοιάζει. Δεν χρειάζεται μωρό μου να’ρχεσαι, δεν πειράζει….´ Καμαρωτή και καλοκτενισμένη θαύμαζε τον διαδηλωτή κατά δήλωσή του, αρχηγό της, ´ίνδαλμα της, σχεδόν Θεό της που μοίραζε στη ΔΕΘ λεφτά των άλλων. Χαμογελούσε συναινετικά στις εξαγγελίες με τον ζήλο και το πάθος της νεομυημένης, της ζηλώτριας. Αυθάδης και αμόρφωτη όσο κι ο αρχηγός της. Ενόσω εκείνος έδινε κι έταζε με άνεση στη ΔΕΘ αυτά που πρόσφατα είχαμε και μας τα πήρε, οι χαχόλοι από κάτω, και μέσα σ´αυτούς και αυτή, χειροκροτούσαν. Οι άνθρωποι του καθεστώτος. Αποκομμένοι από την πραγματικότητα και με τα χέρια τους βαμμένα μ´αίμα. Οι επιτομές του μηδέν και του μείον άπειρο.

Ευτυχώς για μας ο θίασος δέθηκε στο Αμερικάνικο άρμα. Κουμάντο στα μεγάλα κάνουν οι Αμερικάνοι. Τουλάχιστον έτσι ίσως για μερικά χρόνια να είμαστε ασφαλείς….μπας και φύγουν χωρίς να ξαναζήσουμε ημέρες του 74. Και μετά θα πέσει πάνω μας για μία ακόμη φορά το τιτάνιο έργο να ξανακτίσουμε από το μηδέν την αστική δημοκρατία. Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, αυτά τα αποτελείωσαν. Μέχρι τις εκλογές θα έχουν μάλλον αποτελειώσει και τα υπόλοιπα. Από το Μακεδονικό μέχρι την Κύπρο.  Και η νέα υφυπουργός θα υφυπουργεύει στην προδομένη Νότια Μακεδονία. Περήφανη για τον εαυτό της, που έφτασε εκεί που έφτασε χωρίς να χρειαστεί να κρατήσει ούτε μιά μέρα σκούπα να σκουπίσει. Άξια Κατερίνα. Η ύβρις σου είναι η αρχή του τέλους του μικρομέγαλου αρχηγού σου. Του χαμογελαστού παιδιού που δεν μπορεί, δεν ξέρει και ποτέ δεν έμαθε να στέκεται ευθυτενής. Εξάλλου όλοι θα πεθάνουμε στο τέλος οπότε όλα αυτά δεν έχουν σημασία…..σαν δεν ντρεπόμαστε.

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.