Δείτε Επίσης:

Γαστρονομική Διπλωματία

Η προβολή και προώθηση της ελληνικής  γαστρονομίας η οποία αποτελεί σημαντικό

μέρος της πολιτιστικής κληρονομίας της χώρας μας θα αναδείξει την διπλωματία και τις θέσεις της Ελλάδος.

Η προώθηση της ελληνικής  γαστρονομίας και του ελληνικού αμπελώνα μέσω της διπλωματίας θα αναβαθμίσει το κύρος  Ελλάδος ως μιας χώρας ειδικού  γαστρονομικού ενδιαφέροντος  και θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας σε μια περίοδο που η χώρα  χρειάζεται αναβάθμιση του κύρους της και συνεχή προβολή και διαφήμιση.

Επενδύοντας στα μοναδικά τοπικά προϊόντα ,σε παραγωγούς, σε μεταποιητές πρώτων υλών και σε συνταγές, προβάλουμε την μοναδικότητα και την παράδοση της χώρας.

Η προβολή και η προώθηση των θέσεων μας γίνεται πιο εύκολη καθώς η γαστρονομία στη χώρα μας υπάρχει ως αυτοτελές τουριστικό προϊόν που σε μεγάλο βαθμό παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.