Δείτε Επίσης:
Αρχική » Αρθρογραφία για την Ελλάδα » Άρθρα του Ν. Ψαρόπουλου » Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 2016

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 2016

Οι εξαγγελίες της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης είναι μία tabula rasa, ανάκατη με ιδεοληπτικές ασυναρτησίες, όπου φαίνεται μελάνι, που δίνουν τελειωτική βολή στην όποια αξιοπιστία της είχε απομείνει. Το έλλειμμα αξιοπιστίας  έγινε προφανέστατο πια κατά την διάρκεια των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πάλευε ο Πρωθυπουργός να περισώσει  το κύρος του, χάνοντας ακόμα και την ψυχραιμία του όταν είχε να αντιμετωπίσει δημοσιογράφους που του έθεταν ‘οδυνηρές’ ερωτήσεις. Απαντήσεις δεν είχε να δώσει. Μα τι απαντήσεις να δώσει? Η κυβέρνησή του έχει εφαρμόσει την χειρότερη οικονομική πολιτική που έχει ποτέ εφαρμοστεί μεταπολεμικά. Αυξήσεις φόρων, σπατάλη δημόσιου χρήματος, προσλήψεις κουμπάρων και γενικευμένη διαφθορά με δωροδοκίες δημοσίων υπαλλήλων και ρόλο θησαυροφύλακα από τον Φλαμπουράρη, συνθέτουν το πακέτο οικονομικής πολιτικής της ‘τελευταία φορά’ αριστερά.

Το θέαμα της αποσυντεθημένης κυβέρνησης  ας το αντιπαραθέσουμε με την παρουσία του και τον λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη. Καμένη γη θα παραλάβει, το γνωρίζει και για αυτό το λόγο ακολουθεί τον δρόμο του ρεαλισμού και της σύνεσης. Μείωση των δαπανών, αναδιάρθρωση και μείωση του υδροκέφαλου κράτους. Αυτός είναι ο δρόμος. Στο χέρι των ψηφοφόρων είναι να καταλάβουν ότι η αρχή και το τέλος του κακού είναι ο κρατισμός και το σοβιετικού τύπου μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως μετά τον πόλεμο.

Οι φαντασιώσεις των αυτοαποκαλούμενων αριστερών (στην τσέπη των άλλων) όμως τελείωσαν εδώ.  Μετά την Θεσσαλονίκη. Γιατί μία εικόνα ήταν όσο χίλιες λέξεις. Ο οικονομικά δυσλεξικός Πρωθυπουργός δίπλα στον με την ξεκάθαρη οικονομική σκέψη Αρχηγό της Αντιπολίτευσης. Διαλέχτε!

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.