Δείτε Επίσης:
Αρχική » Κομματική Αρθρογραφία » Άρθρα από Άλλες Πηγές » Ενημέρωση από την Γραμματεία Οργανωτικού ΝΔ

Ενημέρωση από την Γραμματεία Οργανωτικού ΝΔ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ

  • Μόνο για εσωτερική κατανάλωση χρησιμοποιείται η Τρόικα με τον όρο «θεσμοί». Οι περισσότεροι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όπως προκύπτει απ΄ τις δηλώσεις τους εξακολουθούν να αναφέρονται στην Τρόικα.
  • Ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ αναφέρεται ρητά στο «τρέχον» πρόγραμμα (current…) οπότε συναποδέχεται η Κυβέρνηση την παράταση του Μνημονίου και βεβαίως επισημαίνεται ότι χωρίς ολοκλήρωση της αξιολόγησης απ΄ την Τρόικα δεν μπορεί να υπάρξει εκταμίευση των υπολειπόμενων δόσεων.
  • Οι επαφές των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται και στην Αθήνα, όχι μόνο στις Βρυξέλλες. Μάλιστα αναφέρεται συγκεκριμένα από τον Ντάισελμπλουμ ότι οι επαφές θα γίνουν όχι «όποτε χρειάζεται» αλλά “as needed” δηλαδή «όπως απαιτείται» και μάλιστα από κοινού (“jointly” and “together”).
  • Αφού η Κυβέρνηση είχε πλήρως και κοστολογημένο πρόγραμμα, γιατί παρουσιάζει «σπαστά» ή «τμηματικά» τις μεταρρυθμίσεις σε «δόσεις»; Μάλιστα η Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι κάθε βδομάδα θα παρουσιάζει …άλλα επτά μέτρα. Οπότε αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση ήταν παντελώς απροετοίμαστη για τις διαπραγματεύσεις.
  • Τέλος επισημαίνεται ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα ένα χρόνο ταχύτερα απ΄ ό,τι προβλεπόταν και επιστροφή της χώρας στην οικονομική ανάπτυξη και με ρυθμό μεγαλύτερο απ΄ ό,τι όλοι εκτιμούσαν (δηλαδή 0,7% από 0,6%). Αντί η Κυβέρνηση Τσίπρα να οικοδομήσει πάνω σε αυτές τις επιδόσεις χάνει πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις συνιστώσες του διατηρώντας την αβεβαιότητα για τη χώρα, ανεβάζοντας έτσι τον λογαριασμό τον οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο Ελληνικός λαός.

 

                                                                                                    Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ 

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.