Δείτε Επίσης:
Αρχική » Κομματική Αρθρογραφία » Άρθρα του Ν. Ψαρόπουλου » Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα επιβεβαίωσε τις διαχρονικά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σε μία δύσκολη συγκυρία και για τις δύο χώρες η Γαλλική στήριξη στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη. Ειδικά που από ότι είναι εμφανές, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κινήσεις εξωτερικής πολιτικής που θα έχουν γεωπολιτικό αντίκτυπο.

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με συνέπεια και πρόγραμμα προχωρά σταθερά σε σύναψη διεθνών συμμαχιών πριν την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Χωρίς αλαλαγμούς, χωρίς μεγαλόστομες διακηρύξεις. Φαίνεται δε από τις μέχρι τώρα ενδείξεις ότι οι Ευρωπαίο σύμμαχοι θα στηρίξουν για μια ακόμη φορά τη χώρα μας.

Η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα αλλάξει εκτός από τα οικονομικά δεδομένα και τα πολιτικά δεδομένα εντός της χώρας. Θα στερήσει σε διάφορους οιονεί αντιπολιτευόμενους την δυνατότητα να κράζουν άναρθρες και φάλτσες πατριωτικές κορώνες.

Η χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας σε συνθήκες όπου υπάρχει η υπεροπλία μιας υπερδύναμης αλλά υπάρχουν και ενδείξεις γένεσης ενός πολυπολικού κόσμου, είναι μία δύσκολη υπόθεση ειδικά για τους μαθητευόμενους μάγους της πολιτικής. Ταξιδάκια στο εξωτερικό όπου νεόκοποι Νεοέλληνες της γενιάς του 81 και των καταλήψεων ανακαλύπτουν ότι όχι μόνο υπάρχει ¨πυρίτιδα¨ αλλά και πώς λειτουργεί το διεθνές σύστημα είναι καλό να γίνονται. Καλύτερο όμως είναι για τον τόπο ότι κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν αίσθηση της διεθνούς πραγματικότητας και δεν την ανακαλύπτουν μόλις τώρα.

Οι επερχόμενες εξελίξεις από το εξωτερικό μας μέτωπο φαίνεται ότι θα είναι ραγδαίες. Ελπίζουμε ότι η χώρα μας θα ξαναπάρει την θέση που της αρμόζει στο καινούργιο παγκόσμιο σύστημα. Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι έχει και πρόγραμμα και όραμα. Έχει όμως και κάτι παραπάνω: μεθόδους εφαρμογής και παρακολούθησης αυτού του προγράμματος. Ίσως τελικά αυτός να είναι ο καταλύτης θα κάνει την διαφορά.

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.