Δείτε Επίσης:

Η Αξιολόγηση

Η Αξιολόγηση.

Τελικά πιστεύω ότι η ΤΦΑ (τελευταία φορά αριστερά) δεν έκλεισε την περίφημη αξιολόγηση όχι γιατί δεν μπορούσε αλλά γιατί δεν ήθελε. Πολλά έχουν γραφτεί στα ηλεκτρονικά μέσα για αυτό, ακόμα περισσότερα έχουν ακουστεί στις διάφορες εκπομπές στα κανάλια.

Μαζί με την αποτυχία του κυβερνώντος θιάσου να κλείσει την αξιολόγηση ακούσαμε και μάθαμε για τα πλασματικά πλεονάσματα της χώρας μας. Πλασματικά γιατί πρακτικά το δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών στα χρέη του στον ιδιωτικό τομέα! Είναι όμως πλεονάσματα, τα οποία αν συνεχιστεί η στάση πληρωμών ενδέχεται να αυξηθούν.

Αν γυρίσουμε πίσω το χρόνο τώρα, στους πρώτους μήνες της παρτσακλής ΤΦΑ, τότε που οι σύντροφοι αγωνιστές ήταν έτοιμοι να ‘μπουκάρουνε’ στο νομισματοκοπείο, ο πρωθυπουργός καταληψίας κατάλαβε τότε ότι ‘δεν υπάρχει μια’, άρα δραχμή δεν μπορούσε να εκδοθεί ούτε να στηριχτεί με συναλλαγματικά αποθέματα. Για να προχωρήσει μια κυβέρνηση σε τέτοιες κινήσεις χρειάζεται ρευστό.

Σήμερα όμως? Σήμερα υπάρχει πλεόνασμα, ένα πλεόνασμα που πιθανόν θα συνεχίσει να αυξάνεται…

Όταν λοιπόν έρθει ξανά η ώρα των εκβιασμών, η ώρα που θα εξηγούν σε ακατάληπτα ελληνικά με αγγλική προφορά, γιατί δεν επιτύχαμε την απελευθέρωση της κρατικοδίαιτης αγοράς μας, η κυβέρνηση που στηρίζεται από το σύστημα του Σορος, θα έχει ένα άσσο στο μανίκι. Αυτός ο άσσος είναι τα πλεονάσματα.

Ας έχουν γνώση οι φύλακες γιατί είναι περίεργες οι ήμερες που ζούμε…

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.