Δείτε Επίσης:
Αρχική » Αρθρογραφία για την Ελλάδα » Άρθρα του Ν. Ψαρόπουλου » Η διπλή δολοφονία των Χρυσαυγιτών

Η διπλή δολοφονία των Χρυσαυγιτών

Η διπλή δολοφονία των Χρυσαυγιτών

Αφού εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια και την οδύνη μας στις οικογένειες των δολοφονηθέντων από σφαίρες ανώμαλων συμπατριωτών μας είναι πιστεύουμε τώρα η ώρα να εκφράσουμε και εμείς την αποστροφή μας για την βία υπό οποιαδήποτε μορφή και από όπου και αν προέρχεται.
Είναι εμφανές ότι η κοινωνία μας δεν θέλει και δεν έχει καμία διάθεση να εμπλακεί στις στις ανούσιες αλλά αιματηρές διαμάχες κάποιων ακραίων κύκλων. Και χωρίς καμιά πρόθεση να ασπαστούμε θεωρίες συνομωσίας, μάλλον αλλότρια συμφέροντα η διπλή δολοφονία φαίνεται να εξυπηρέτησε παρά καμία ‘ιδεολογική’ αποστροφή τάχα επαναστατών. Είναι όμως πρόδηλο ότι όλη η κοινωνία γύρισε την πλάτη της στους δολοφόνους. Είναι σήμερα η πρώτη Κυριακή που τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά και το κέντρο της Αθήνας ήταν γεμάτο κίνηση και ζωή. Οι ανεγκέφαλοι δολοφόνοι το μόνο που κατάφεραν είναι να πάρουν δύο ζωές και να βυθίσουν στο πένθος τις οικογένειές τους. Η τιμωρία τους όμως έρχεται. Η Δημοκρατία σίγουρα δεν εκδικείται, αργά όμως ή γρήγορα τιμωρεί, και τιμωρεί πολύ αυστηρά όπως ακριβώς αρμόζει τους κοινούς ποινικούς δολοφόνους. Όλα τα άλλα τιτιβίσματα για κίνδυνο αιματοκυλίσματος είναι ξύλινα ιδεολογήματα πού κρύβουν άρρωστες ορέξεις και μυστήρια συμφέροντα.

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.