Δείτε Επίσης:
Αρχική » Αρθρογραφία για την Ελλάδα » Άρθρα του Ν. Ψαρόπουλου » Η Ελλάδα Χρειάζεται Επενδύσεις και όχι Λαϊκισμό

Η Ελλάδα Χρειάζεται Επενδύσεις και όχι Λαϊκισμό

Η Ελλάδα Χρειάζεται Επενδύσεις και όχι Λαϊκισμό.

Η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες έρχεται σε μία περίοδο που η επιθετικότητα του κακού γείτονα αυξάνεται γεωμετρικά. Η Τουρκία είναι προκλητική και ενοχλητική όχι μόνο στον άμεσο περίγυρό της αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο. Μία Τουρκία βέβαια που εξόπλισε σαν αστακό η Δύση. Μαζί με το αναφλεγόμενο μεταναστευτικό, και αυτό μέρος της Τουρκικής επιθετικότητας, ο πρωθυπουργός φεύγει χωρίς γραβάτα αλλά με τις βαλίτσες του γεμάτες εκκρεμότητες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός, θα επισκεφθεί τη μόνη υπερδύναμη σε μία στιγμή που η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει πολλά και φλέγοντα εσωτερικά θέματα επίσης. Οι άχρηστοι  και αναξιολόγητοι υπουργοί του θιάσου του, φτάσανε και ξεπεράσανε τα όρια της ανικανότητάς τους. Ο καθ ύλη ´ υπουργός  Κουρουμπλής μας ξετύλιξε επιτέλους το κουβάρι του λαθρεμπορίου πετρελαίου: Οταν ο νηογνώμονας δεν υπογράφει πιστοποιητικά για τα πειρατικά σαπάκια, οι διεφθαρμένες υπηρεσίες του υπουργείου του υπογράφουν εκείνες προσωρινά πιστοποιητικά! Το αποτέλεσμα: να πληγούν οι φτωχότεροι εκ των συνδημοτών μας της Αθήνας που αποκλείστηκαν από τις παραλίες της Αττικής.

Εκ των υπολοίπων αναξιολόγητων, ο κίτρινος Σπρίτζης υποκλίνεται σε ότι πιο διεφθαρμένο, εκβιαστικό και αποκρουστικό έχει να επιδείξει ο συνδικαλισμός: τον ανάγωγο ελληναρά  Θύμιο. Ο αποτυχημένος σε όλα τα άλλα στη ζωή του υπουργός, υποκλεινόμενος στην μαγκιά του κουτσαβάκη, προωθεί τη βρωμιά του ταριφάμαξου, τη τσιγαρίλα και το πειραγμένο ταξίμετρο. Και τα τρία αυτά βασικά συστατικά στοιχεία των μετακινήσεών μας επι (τ)σύριζα. Την προσπάθεια που κάνουν οι άλλοι, οι καθαροί και τίμιοι του χώρου, θέλει να την καταργήσει!

Εξωτερική πολιτική, χωρίς να έχει βάλει τάξη στα του οίκου του, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ασκήσει. Ικέτης θα πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες, να πάρει οδηγίες, άφωνος για τα εθνικά, άλαλος για τις παλινωδίες του θιάσου του στα εσωτερικά και φινλανδοποιημένος πλήρως στα περιφερειακά θέματα. Και να φανταστεί κανείς ότι  αυτό το  παιδί το υποστηρίζει ακόμα μία μικρή μειοψηφία συμπατριωτών μας. Τρανό παράδειγμα η μεσήλιξ κυρία που βγήκε ´λαδωμένη ´ από τη μολυσμένη θάλασσα σε παραλία της Αττικής. Η πρόκληση σε όλους τους υπόλοιπους εμάς που είδαμε την φωτογραφία των λαδωμένων οπισθίων της είναι να την πείσουμε να ξεπλύνει μαζί με το μαζούτ και την αριστερή μπαρουφολογία σαράντα χρόνων από το κατ´ αναλογία ανάστροφα ευμέγεθες μυαλό της. Καλό μας Φθινόπωρο!

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.