Δείτε Επίσης:
Αρχική » Αρθρογραφία για την Ελλάδα » Άρθρα του Ν. Ψαρόπουλου » Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών

Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών

Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι οπωσδήποτε ένα σημαντικό γεγονός για την πατρίδα μας. Με τόσα θέματα ανοικτά σε όλα τα μέτωπα, οικονομία, Τουρκική προκλητικότητα, μεταναστευτικό, Κυπριακό και τόσα άλλα, καλό είναι να ακούγεται η φωνή μας και να ανταλλάσσονται απόψεις μεταξύ κυβερνητών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Ακούστηκε από πολλές πηγές ότι η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου Ομπαμα ήταν άκαιρη και μάλλον χωρίς να έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τα Εθνικά συμφέροντα. Φαίνεται ότι η θεωρία αυτή υπερίσχυσε και στους εγχώριους κυβερνητικούς, διαφορετικά είναι δύσκολο να εξηγηθεί η γλώσσα του σώματος του Πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της σημαντικής αυτής επίσκεψης τουλάχιστον όποτε τον έπιανε η κάμερα. Βέβαια εμάς δεν μας ξαφνιάζει το λάθος τους. Μέχρι τώρα έχουν πέσει  έξω σε όλες τους τις προβλέψεις τους, και σε αυτή σχετικά με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και τη σχέση του απερχομένου με τον καινούργιο Πρόεδρο.

Θα ήταν αδύνατο να εξηγήσει κανείς στους κυβερνητικούς ότι στην Ουασινκτων οι πολιτικοί ηγέτες είναι ηγέτες. Ως ηγέτες γνωρίζουν τους κανόνες της πολιτικής, τους αποδέχονται και ενεργούν με βάση αυτούς. Ο απερχόμενος Πρόεδρος λοιπόν ετοιμάζει τώρα τη προεδρία του επόμενου Προέδρου. Ενεργεί με βάσει τα πιστεύω και τις επιθυμίες του καινούργιου, μεταφέρει τα μηνύματα που πρέπει, εκεί που πρέπει, με τον τόνο που πρέπει, για λογαριασμό του. Ψιλά γράμματα για τα εγχώρια φιντάνια, που ούτε ξέρουν τους κανόνες ούτε τους ενδιαφέρει να ενεργούν με βάσει αυτούς τους κανόνες που ούτος η αλλως δεν ξέρουν ποιοι είναι!

Με βάσει τα παραπάνω η επίσκεψη του Προέδρου Ομπαμα παρήγαγε αποτελέσματα σαφή και ξεκάθαρα. Ποια είναι, κανείς δεν ξέρει πλην του Πρωθυπουργού και ίσως και του ΠτΔ. Εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουμε να τα δούμε να ξεδιπλώνονται μπροστά μας το επόμενο διάστημα.

Παντως αν διαβασει κανεις την ομιλια του Προέδρου στο αμφιθέατρο του Νιάρχου θα λάβει ξεκάθαρα μηνύματα από τον Πρόεδρο, αν αφήσει στη  άκρη τις φουστανέλες και τα διάφορα Ελληνικά που απευθύνονταν μονό στο εγχώριο ακροατήριο.

Ας έχουν γνώση οι φύλακες λοιπόν γιατί τα σύνορα στη περιοχή μας θα αλλάξουν. Η απόφαση έχει ήδη ληφθει και οποιοσδήποτε και να ήταν ο επόμενος Πρόεδρος στις ΗΠΑ αυτή την ιδία πολιτική θα υπηρετούσε. Ας αφήσουν λοιπόν τις ιδεοληψίες και τα ψευτο αριστερά τιτιβίσματα και ας φροντίσουν να κτίσουν μια καλή σχέση με τον Εκλεγμένο Πρόεδρο Τραμπ μήπως και γλιτώσουμε τα χειρότερα. Τουλάχιστον η τελευταία φορά Αριστερά να φύγει αφήνοντας μόνο οικονομικά ερείπια πίσω της και όχι Εθνική καταστροφή…Ο πρόεδρος μας και το κόμμα μας τα οικονομικά θα τα συμμαζέψει, όταν έρθει η ώρα, την  Εθνική καταστροφή όμως δύσκολο θα είναι να την αντιστρέψει…

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.