Δείτε Επίσης:
Αρχική » Αρθρογραφία για την Ελλάδα » Άρθρα του Ν. Ψαρόπουλου » Η επίσκεψη του ΤΦΑ (Τελευταία Φορά Αριστερά) στον Λευκό Οίκο

Η επίσκεψη του ΤΦΑ (Τελευταία Φορά Αριστερά) στον Λευκό Οίκο

Η επίσκεψη του ΤΦΑ (Τελευταία Φορά Αριστερά) πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, δυστυχώς για τον τόπο μας, ήτανε ουδέτερη από πλευράς αποτελεσμάτων. Φυσικό είναι αφού ο θίασος με τους μπαρμεν πρωθυπουργικούς συμβούλους είχε πάρει θέση ξεκάθαρη και σαφή για τον κακό Τράμπ πριν τις Αμερικανικές εκλογές και αργότερα για το αν πρέπει να ξεκουμπίζονται οι επενδυτές από την χώρα ή οχι.

Μάθαμε όμως και μερικά πράγματα, ή καλύτερα ίσως να μας δόθηκε υλικό για να κάνουμε υποθέσεις.

Είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος των ΗΠΑ γίνεται τόσο ξεκάθαρος σε θέματα πώλησης στρατιωτικού υλικού. Θα μας αφήσουν λοιπόν να αναβαθμίσουμε τα F-16. Το είπε ξεκάθαρα ο Πρόεδρος. Υπήρχε περίπτωση λοιπόν να μην μας αφήσουν? Αν δεν μας άφηναν θα ξεκαθάριζαν βέβαια τα θέματα του Αιγαίου, του Σκοπιανού και της Κύπρου. Είμαστε που είμαστε φινλανδοποιημένοι όπως είμαστε σήμερα, θα τελείωνε το θέμα της εθνικής κυριαρχίας μιά και καλή. Αυτό είναι πολύ κακό σενάριο που ίσως δένει όμως με την ανανέωση της Σούδας για ένα μόνο χρόνο. Με άλλα λόγια, υπήρξε θέμα αναβάθμισης των F16 και για να πιέσει η Ελληνική πλευρά τους Αμερικανούς να την δεχτούνε ανανέωσε την Σούδα για ένα μόνο χρόνο?  ή είναι τα δύο θέματα ασύνδετα μεταξύ τους.

Πάμε στα περίφημα F35 τώρα. Δεν ακούστηκε τίποτα για αυτό. Δύο πιθανότητες υπάρχουν εδώ. Η δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν κονδύλια οπότε δεν υπήρξε ποτέ θέμα για την Ελληνική πλευρά ή και κονδύλια να υπάρχουν οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν να μας τα πουλήσουν για γεωπολιτικούς λόγους. Για να δηλώσει όμως ο Πρόεδρος ότι θα μας αφήσει να αναβαθμίσουμε τα χρησιμοποιημένα, πιστεύω ότι οι Αμερικανοί δεν το συζητάνε καν…

Δύο πράγματα συμβαίνουν με την Τουρκία: Είτε η Τουρκία για γνωστούς λόγους δεν θα παραλάβει ποτέ τα F35, οπότε δεν χρειαζόμαστε και εμείς γιατί απειλή δεν υπάρχει, ή έχει αποφασίσει το διεθνές σύστημα να μας τελειώσει μιά και καλή. Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για το θέμα για να καταλάβει κανείς ότι μετά την παράδοση των F35 στη Τουρκία η Ελλάδα θα γίνει ότι είναι ο Λίβανος ή η Συρία για την Ισραηλινή αεροπορία. Βόλτες θα κάνουν οι Τούρκοι πάνω από την Ακρόπολη.

Είναι τραγικό να σκεφτεί κανείς ότι οι Καρανίκες, οι Κουρουμπλήδες και οι Πολλάκηδες κυβερνούν αυτό τον τόπο. Χρήσιμοι άσχετοι μεν, δεν έχουν όμως προσλαμβάνουσες παραστάσεις για να κρίνουν τα διαπλεκόμενα και σύνθετα γεωπολιτικά, και περιφερειακά  θέματα που τα λόγια τους και τα έργα τους επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα.  Ελπίζουμε οτι οταν η μάζα του εκλογικού σώματος καταλάβει και συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έγινε στον τόπο το 2015 δεν θα είναι κάτω από την σκιά των Τούρκικων F35 που θα κάνουν βόλτες πάνω από τα εκλογικά κέντρα να μας θυμίζουν την αφασία μας.

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.