Δείτε Επίσης:
Αρχική » Κομματική Αρθρογραφία » Άρθρα του Ν. Ψαρόπουλου » Κάποιος κάνει κουμάντο σε αυτή τη χώρα και δουλεύει…

Κάποιος κάνει κουμάντο σε αυτή τη χώρα και δουλεύει…

Κάποιος κάνει κουμάντο σε αυτή τη χώρα και δουλεύει.

Οι αλλαγές είναι εμφανείς τόσο στην καθημερινότητα της πόλης όσο και στις σχέσεις με τους εταίρους μας.

Έχουν συμπληρωθεί 90 ημέρες από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία. Κάνοντας μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μπορεί κανείς να παρατηρήσει ήδη ότι κάποιος κάνει κουμάντο σε αυτή τη χώρα και δουλεύει για αυτή. Κάποια τάξη υπάρχει στην Πόλη.
Μία τάξη όμως που ακόμα σηκώνει πολύ δουλειά. Ο πρωθυπουργός όμως δεν είναι δήμαρχος Αθηναίων! έχει πολλά στο μυαλό του και ακόμα περισσότερα, που εμείς πολλές φορές δεν υπολογίζουμε.

Όπως κάτι άλλαξε στο κλεινόν άστυ, έτσι κάτι έχει αλλάξει και στις σχέσεις μας με τους ξένους εταίρους μας. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει μόνη της. Ο πρωθυπουργός χαίρει εκτίμησης από τους διεθνείς εταίρους μας και αυτό πάλι φάνηκε στη διαφορά που έγινε μετά την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό. Διαφορά στις δηλώσεις ξένων αξιωματούχων και διαφορά στο ύφος των άρθρων που αναφέρονται στην Ελλάδα στα ξένα έντυπα.

Αργά αλλά σταθερά μπορεί τελικά να υπάρχει ελπίδα. Μία ελπίδα όμως που συγκεκριμένες δυνάμεις δεν θέλουν να υπάρχει και έχουν βαλθεί να καταστρέψουν. Οι δυνάμεις αυτές είναι όλες εκείνες που με τις πράξεις τους φέρανε τον τόπο μας σε αυτή την άθλια κατάσταση. Είναι οι κρατικοδίαιτες αυτές δυνάμεις που με τα χρέη που έχουν συσσωρεύσει το μόνο που επιθυμούν είναι να γυρίσει ο τόπος μας στην δραχμή. Και να φτάσει βέβαια η χώρα να γίνει όπως η ΄παλιά καλή Αλβανία του συντρόφου Εμβέρ Χόντζα΄. Για να γλυτώσουν την αποπληρωμή των τεράστιων συσσωρευμένων χρεών τους και ίσως – ίσως – να γλυτώσουν να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για τις πράξεις διαφθοράς τους…

Όλοι τους ξέρουμε πια αυτούς με τα ονοματεπώνυμά τους, τους διαπλεκόμενους του κρατιδίου των Αθηνών. Αυτούς τους διαπλεκόμενους που τώρα υποστηρίζουν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις. Αυτές τις δυνάμεις τελικά, εμείς όλοι έχουμε υποχρέωση να απομονώσουμε και να πολεμήσουμε. Γιατί πρέπει να αντιληφτούμε όλοι ότι η πορεία που θα πάρει αυτή η χώρα δεν είναι μόνο δουλειά του πρωθυπουργού. Είναι καθήκον όλων μας. Ο πρωθυπουργός, χαράζοντας την πορεία που πρέπει να πάρει η χώρα δίνει το παράδειγμα και κάνει την δουλειά του αναμφισβήτητα σωστά. Τόσο σωστά ώστε να το βλέπουμε όλοι στην καθημερινότητά μας στο κέντρο της Αθήνας. Καιρός τώρα να ασχοληθούμε και εμείς οι υπόλοιποι έστω δύο λεπτά την ημέρα με ένα κάτι πολύ μικρό. Τόσο μικρό που αν το κάνουμε όλοι θα βοηθήσει αυτή την χώρα, για παράδειγμα ζητώντας ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών, αποτρέποντας τα παιδιά μας να πάνε να γράψουν γκράφιτι, μη πετώντας ένα σκουπίδι έστω στο δρόμο ή μαζεύοντας τις ακαθαρσίες του δικού μας σκύλου – όχι του γείτονα! Με αυτό τον τρόπο θα βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα διάσωσης της χώρας μας. Γιατί πρωθυπουργό η χώρα έχει, πολίτες όμως;

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.