Δείτε Επίσης:

Καλή Χρονιά

Καλή Χρονιά

Με την ευχή ο καινούργιος χρόνος να μας βρει όλους μας αλλά και τους αγαπημένους μας με υγεία και τον τόπο μας να πορεύεται καλύτερα από τον προηγούμενο.

Με την καλή χρονιά να ανατέλλει δυναμικά η κυβέρνηση της ΤΦΑ (Τελευταίας Φοράς Αριστερά) έκοψε 150 ευρώ από τους χαμηλοσυνταξιούχους.  Έτσι για να μάθουνε οι άμοιροι ηλικιωμένοι να ζούνε με τίποτα. Μου θυμίζει το παλιό ανέκδοτο του Χότζα που έκοβε κάθε μέρα λίγο φαγητό από το γάιδαρο του. Στο τέλος πέθανε ο γάιδαρος και αναρωτιότανε ο Χότζας για την αιτία.

Μάλα πολλά όμως έχουν ξεκινήσει και στα εθνικά θέματα. Πολλές φορές γράψαμε ότι ο θίασος έχει φινλανδοποιήσει την χώρα. Δυστυχώς  πέσαμε μέσα. Θεωρώ εθνική ντροπή την αντίδραση του Μαξίμου στο θέμα του ασύλου των Τούρκων στρατιωτικών.  Φοβισμένοι, τζάμπα μάγκες, που κάποτε σπάγανε βιτρίνες και καίγανε την ανοχύρωτη πρωτεύουσα ήρθαν στη εξουσία αμόρφωτοι, αστοιχείωτοι και με κληρονομιά ότι πιο αισχρό αντιπροσωπεύει ο αριστερός Ελληναράς. Οταν βρυχήθηκε ο άγαρμπος γείτονας όμως και αγρίεψε το γεωπολιτικό παιχνίδι βάλανε οι φινλανδοποιημένοι την ουρά κάτω από τα σκέλια. Τα αφεντικά καλούν σε πλήρη αγγλοσαξονική όσους αντιδρούν με αυτό τον φοβισμένο και αναξιοπρεπή τρόπο ´losers’! – ηττημένους. Το θέμα έχει εξαντληθεί ήδη στα ΜΜΕ, αλλά φανταστείτε τι θα γίνει όταν παραδοθούν στην Τουρκία τα πρώτα F35.

Η εθνική αιμορραγία των νέων στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά και να προκόψουν πρέπει να απασχολεί τους πρώην καταληψίες ως θέμα εθνικής ασφάλειας. Το μυαλό κοκόρου που έχουν όμως δεν φτάνει ως εκεί. Πέραν όμως από αυτό έχω την εντύπωση ότι ο μικρομέγαλος λέει ψέματα στον Σουλτάνο του. Έχω την αίσθηση, χωρίς να ξέρω, ότι πρέπει να τον έχει διαβεβαιώσει ότι θα τους επιστρέψει τους οκτώ. Η διαβεβαίωση αυτή, αν ισχύει, είναι απόρροια δύο πραγμάτων. Πρώτον, ο μικρομέγαλος όλη του την ζωή έλεγε αριστερόστροφες μπούρδες που δεν καταλάβαινε τι σήμαιναν, ή έλεγε ψέματα. Το αποτέλεσμα των ανοησιών λοιπόν που έλεγε στο Σουλτάνο του ο μικροραγιάς, που από σπόντα βρέθηκε στου Μαξίμου, ελπίζω, εύχομαι και προσεύχομαι να μην το πληρώσουμε όλοι μας ακριβά. Γιατί αν άκουσε αριστερές μπούρδες, δικαιολογημένα ο Σουλτάνος εξαγριώνεται με τον ψευτάκο.

Για να μην το πληρώσουμε όσο ακριβά πιθανολογείται, τόσο ώστε τα επόμενα πενήντα χρόνια να μην μιλάει κανείς για αριστερά στην Ελλάδα, πρέπει να κλείσουμε οσονούπω το θέμα με τα Σκόπια ώστε στην επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ να διευκολυνθεί η απόφαση εισόδου τους στη συμμαχία. Είναι καιρός τώρα πριν την παράδοση των πρώτων F35, να έχουμε κλείσει ένα ανοικτό θέμα. Η συζήτηση και σε αυτό το θέμα έχει εξαντληθεί πολύ καιρό πριν. Αλλά θα παρακαλέσω θερμά όλους τους συμπολίτες μου, είτε συμφωνούν μαζί μας πολιτικά είτε όχι, πριν αρχίσουν να φωνάζουν ´προδοσία ´ να διαβάσουν σε ένα λεξικό τι σημαίνει η λέξη Συμβιβασμός. Γιατί και στην καθημερινή μας ζωή και στα σοβαρά θέματα, τα εθνικά, τείνουμε να μπλέκουμε τις έννοιες. Συμβιβασμός λοιπόν με τα Σκόπια και μιά πληγή λιγότερη να αιμορραγεί. Και καλώς να δεχτούμε το 2018 τα F35 και ίσως τους S400.

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.