Δείτε Επίσης:
Αρχική » Αρθρογραφία για τον Δ. Αθηναίων » Άρθρα από Άλλες Πηγές » Γ. Καμίνης: «Η δυναμική τουριστική πορεία της Αθήνας θα συνεχιστεί»

Γ. Καμίνης: «Η δυναμική τουριστική πορεία της Αθήνας θα συνεχιστεί»

Γ. Καμίνης: «Η δυναμική τουριστική πορεία της Αθήνας θα συνεχιστεί»

Την αισιοδοξία του ότι θα συνεχιστεί και φέτος η δυναμική πορεία του τουρισμού στην Αθήνα, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού ( ΕΞΑΑ-Α). Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κατάσταση στην Αθήνα βελτιώνεται συνεχώς», υπογραμμίζοντας: «θα κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου για να αποκτήσει και η πρωτεύουσα την αίγλη που της αξίζει».
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί η θετική εικόνα για την πρωτεύουσα στο εξωτερικό, είναι να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της και το αίσθημα ασφάλειας για τους επισκέπτες και προσκάλεσε την κεντρική κυβέρνηση, την περιφέρεια και όλους τους φορείς και παράγοντες της πόλης να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Στηλιτεύοντας την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η απουσία της είναι κάτι περισσότερο από εμφανής και προκαλεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της πόλης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με την αισθητική ρύπανση της πρωτεύουσας από τα γκράφιτι, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε: «Ανοίγω πόλεμο στον αισθητικό βανδαλισμό της πόλης και σας θέλω όλους συμμάχους»
Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις και πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνει ο δήμος Αθηναίων και οι οποίες εντάσσονται σε μια συνολική στρατηγική ανάδειξης της Αθήνας σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό. «Η Αθήνα δημιούργησε το «δικό» της ετήσιο διεθνές επαγγελματικό workshop, το Travel Trade Athens, από τη συνεργασία της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) με τον Σύνδεσμο των Tour Operators Ευρώπης (ETOA). Διοργανώθηκαν από τον δήμο Αθηναίων στην Αθήνα πολύ μεγάλης σημασίας και βαρύτητας πρωτοβουλίες, όπως το TBEX 2014, η ετήσια παγκόσμια συνάντηση των ταξιδιωτικών και τουριστικών bloggers» είπε ο κ. Καμίνης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε τη στρατηγική του δήμου Αθηναίων για το τουριστικό προϊόν της Αθήνας, με επίκεντρο τρεις άξονες:
· πρώτον, στην ακόμα πιο δυναμική και στοχευμένη συμμετοχή της Αθήνας στις κομβικές διοργανώσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς, όπως και στη μεγαλύτερη διείσδυση σε ειδικές αγορές και ομάδες πελατών

  • δεύτερον, στη συνέχιση των επιτυχημένων δράσεων επαγγελματικού χαρακτήρα, που φέρνουν ξένους επαγγελματίες και εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Αθήνα, με αιχμή την 3η διοργάνωση του Travel Trade Athens, στο τέλος του μήνα
  • και τρίτον, στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας και των υπηρεσιών “υποδοχής” της πόλης, από την αναβάθμιση της παρουσίας στο ψηφιακό περιβάλλον (διαδίκτυο, social media κ.λπ.) ή τα νέα τουριστικά προϊόντα, μέχρι τις υπηρεσίες καθαριότητας, παρεμβάσεις στον ιστό της πόλης, καθώς και την περιφρούρηση της εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας.

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.