Δείτε Επίσης:
Αρχική » Αρθρογραφία για την Ελλάδα » Άρθρα από Άλλες Πηγές » Λαθρομετανάστευση & Αλλήθωρη Ιδεοληψία – Λεωνίδας Κουμάκης

Λαθρομετανάστευση & Αλλήθωρη Ιδεοληψία – Λεωνίδας Κουμάκης

Άρθρο του Λεωνίδα Κουμάκη

Το ζεύγος Θόδωρου Δρίτσα και Αναστασίας ή Τασίας Χριστοδουλοπούλου κατέχει δύο υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώτος (ήδη Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας), απλό μέλος η δεύτερη (ήδη Αναπληρώτρια Υπουργός Μετανάστευσης) με πληθωρική όμως δράση όχι μόνο σε διάφορα «φόρουμ» ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, στην καταστολή, στον πόλεμο και στο ρατσισμό αλλά και στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, με βάση την εθνική καταγωγή, το θρήσκευμα, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κοινωνική προέλευση. Συνδικαλίστρια (εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας) και (μέχρι την ορκωμοσία της) μαχόμενη δικηγόρος, φυσικά και στην υπηρεσία κάθε κατηγορίας λαθρομεταναστών που μπαίνουν παράνομα στην χώρα μας.

Η κυρία Υπουργός της Μετανάστευσης, τρείς μήνες περίπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δείχνει να μην έχει αντιληφτεί επαρκώς ότι δεν πρέπει πλέον να αντιμετωπίζει τους λαθρομετανάστες σαν «δικηγορικό γραφείο παροχής καλών υπηρεσιών» αλλά σαν εκλεγμένο μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου που είναι υποχρεωμένο να υπηρετεί τον Ελληνικό λαό και το Σύνταγμα της χώρας.

Πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου 2015, η εικόνα μεγάλων πόλεων και τουριστικών νησιών της χώρας, επανέρχεται σταδιακά στην απαράδεκτη κατάσταση του 2010 όταν επί Υπουργίας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, το κέντρο της Αθήνας «άρχισε να θυμίζει Καμπούλ», σύμφωνα με μετέπειτα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος όμως επί της δικής του υπουργίας κατάφερε η Ελληνική πρωτεύουσα να θυμίζει, εκτός από Καμπούλ, και Ισλαμπαμάτ, Ντάκα, Μογκαντίσου, Δελχί, Κάιρο, Τύνιδα και Αλγέρι μαζί!

Σήμερα, η Τουρκία που όπως πάντα καραδοκεί διαχρονικά να αξιοποιήσει κάθε αφορμή και κάθε δυνατότητα που θα παρουσιαστεί, βρίσκει καταπληκτική ευκαιρία να στείλει στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου ένα μέρος από το απόθεμα των εκατοντάδων χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων που συσσωρεύει στα Μικρασιατικά παράλια και «προωθεί» οργανωμένα στην Ελλάδα επιτυγχάνοντας με ένα σπάρο δύο τρυγόνια:  Το «σύστημα» των δουλεμπόρων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το βαθύ κράτος της Τουρκίας και την ΜΙΤ, θησαυρίζει με δισεκατομμύρια που εισπράττει από (κατά τα άλλα) φτωχούς λαθρομετανάστες. Επί πλέον τροφοδοτεί συνεχώς την Ελληνική επικράτεια με μουσουλμανικούς πληθυσμούς (μεταξύ των οποίων φιλήσυχοι οικογενειάρχες με τα μικρά παιδιά τους που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες για να σώσουν την ζωή τους αλλά και τζιχαντιστές, φονταμενταλιστές, πράκτορες και κάθε καρυδιάς καρύδι) τους οποίους αφού μας τους επιβάλλει για «ανθρωπιστικούς λόγους», παριστάνει και τους προστάτες τους απαιτώντας να τους δημιουργήσουμε χώρους λατρείας, ενώ ξενοκίνητες και ύποπτες ΜΚΟ διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους γιατί δεν τους υποδεχόμαστε καλύτερα!!

Λίγες μόλις εβδομάδες από την εφαρμογή των πολιτικών της κυβέρνησης (σχετικό είναι το άρθρο μας 4ηςΔεκεμβρίου 2014 με τίτλο ΣΥΡΙΖΑ: Περίεργη “προτεραιότητα” στην λαθρομετανάστευση) για «ανοικτές δομές  φιλοξενίας», δηλαδή  την κατάργηση κάθε περιορισμού στην είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα ανεξέλεγκτου αριθμού λαθρομεταναστών, η Τουρκία βρήκε θαυμάσια ευκαιρία να αρχίσει την συστηματική και μαζική αποστολή λαθρομεταναστών που βαφτίζονται «Σύριοι πρόσφυγες» όπως ακριβώς κάθε λαθρομετανάστης από οποιοδήποτε μέρος της Αφρικής βαφτίζεται «πρόσφυγας από την Σομαλία». Η Συρία είχε εμφύλιο πόλεμο και πέρσι αλλά το πρώτο τρίμηνο του 2014 είχαμε 8.500 «αφίξεις», ενώ το 2015 με την μεγάλη βοήθεια των «ανοικτών δομών φιλοξενίας» οι αφίξεις έφθασαν τις 19.500!

Όλα αυτά, σε μια Ελλάδα που υποφέρει και αιμορραγεί από το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης εδώ και δύο περίπου δεκαετίες με ολοένα και μεγαλύτερη οξύτητα. Το πρόβλημα αυτό έχει υποβαθμίσει δραματικά την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής και την ελευθερία των Ελλήνων μέσα στην ίδια τους την χώρα – ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές που έχουν ήδη εποικιστεί κανονικά. Στην «επαναστατική» περιοχή των Εξαρχείων της Αθήνας, οι Έλληνες «επαναστάτες» σύντομα θα αποτελούν μειοψηφία. Τον έλεγχο της περιοχής σταδιακά αποκτούν τα «ταξικά αδέλφια» τους από την Αφρική, τα Βαλκάνια, την Ασία και την Μέση Ανατολή. Στις μελλοντικές καταλήψεις, εξεγέρσεις και βανδαλισμούς τον πρώτο λόγο (με ύποπτους στόχους και ακόμα πιο ύποπτα αφεντικά) θα έχουν πλέον οι αλλοδαποί κουκουλοφόροι «επαναστάτες» που φυτεύονται μεθοδικά στην καρδιά της Αθήνας από ξένα, εχθρικά κέντρα αποφάσεων, έτοιμα για «δράση» μόλις κριθεί αναγκαίο.

Δυστυχώς, όσοι Έλληνες πολιτικοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης τις τελευταίες δεκαετίες, αποδείχτηκαν ανίκανοι ή  αναποτελεσματικοί με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις (όπως εκείνη του Νίκου Δένδια) – σχετικό με το θέμα αυτό είναι παλαιότερο άρθρο μας 10/6/2013 με τίτλο «O πολυπολιτισμικός εποικισμός της σύγχρονης Ελλάδος με την ανοχή όλων μας».

Ο τρόπος που η σημερινή πολιτική ηγεσία αντιμετωπίζει το εκρηκτικό αυτό πρόβλημα, κάθε άλλο παρά καθησυχαστική είναι. Τούτο προκύπτει πολύ καθαρά από τις διάφορες δηλώσεις της λαλίστατης Κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου (Αναπληρώτρια Υπουργός Μετανάστευσης) σε διάφορα ΜΜΕ:

Στις 10 Απριλίου 2015 η Τασία Χριστοδουλοπούλου μας άφησε άφωνους δηλώνοντας τα εξής: «Στην Ελλάδα δεν χωράνε συνταξιούχοι, γιατί έχουν ναυαγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν χωράνε νέοι, γιατί η ανεργία έχει αυξηθεί, δεν χωράνε τα μωρά, γιατί δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Προφανώς δεν χωράνε και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και δομές. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα» (Newsbomb).

Μήπως Κυρία Τασία σας λέει τίποτα ότι ο Ελληνικός λαός σας εξέλεξε για να λύσετε (όπως υποσχεθήκατε σε όλους τους τόνους) τα προβλήματα των συνταξιούχων, των ασφαλιστικών ταμείων, της ανεργίας των νέων, των βρεφονηπιακών σταθμών και ασφαλώς όχι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ανά τον πλανήτη «ταξικά αδέλφια» μας;

Μήπως σας λέει τίποτα ότι ο Ελληνικός λαός σας εξέλεξε για να ανακουφίσετε και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια και την μίζερη καθημερινότητα των Ελλήνων και ασφαλώς όχι για να την «εμπλουτίσετε» υποχρεωτικά με χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, δεν μπορούν να εργαστούν, δεν έχουν να στεγαστούν με στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής; Που αλλού θα βρουν διέξοδο εκτός από την εγκληματικότητα, την κάθε μορφής παραβατικότητα και το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών; Η «μηδενική παραβατικότητα των προσφύγων» που επικαλείστε δεν αντέχει σε καμιά σύγκριση στατιστικών εγκληματικότητας κάτι που σαν αρμόδια υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζετε καλύτερα από όλους! Ούτε φυσικά οι βόλτες σας «σε πλατείες» όπου δεν κοιμούνται λαθρομετανάστες αλλά μόνο λιάζονται. Το ότι στην πλατεία Κυψέλης δύσκολα πλέον βρίσκεις Έλληνα αφού αποτελεί εποικισμένη περιοχή Αφρικανών και Ασιατών, φαίνεται να μην σας απασχολεί καθόλου μα καθόλου!

Σαν να μην έφθαναν αυτά, στις 15 Απριλίου 2014 η Κυρία Υπουργός έκανε συστάσεις προς τους δημοσιογράφους: «Για να βοηθήσετε, να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες, γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες, η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια!» (iefimerida.gr)

Δηλαδή η Κυρία Τασία θέλει να θεωρούμε όλους τους λαθρομετανάστες που με άριστη οργάνωση μας στέλνει καθημερινά η Τουρκία σαν «πρόσφυγες» προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας εγκρίνει κονδύλια! Ο καρκίνος που φυτεύεται στα σπλάχνα της Ελληνικής κοινωνίας εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες από τις ασταμάτητες μουσουλμανικές «αφίξεις» εξ ανατολών, δεν αποτελούν κανένα απολύτως πρόβλημα για την Κυρία Τασία. Το μόνο πρόβλημα που εντοπίζει είναι το πως θα πρέπει να τους αποκαλούν τα ΜΜΕ για να εξασφαλίσουμε κονδύλια από την ΕΕ!!

Και το αποκορύφωμα: Σε νυχτερινή εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού (15/4/2015) η Κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου ισχυρίστηκε ότι εφαρμόζει τον Νόμο 3907/2011 ο οποίος ενσωματώνει τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει για τις μεταναστευτικές ροές απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είπε όμως λέξη για το άρθρο 18 του Νόμου που αναλύει την έννοια της «Επιστροφής», δηλαδή της διαδικασίας επανόδου υπηκόου τρίτης χώρας είτε με οικειοθελή συμμόρφωση, είτε αναγκαστικά: α) στη χώρα καταγωγής του ή β) σε χώρα διέλευσης, σύμφωνα με κοινοτικές ή διμερείς συμφωνίες επανεισδοχής ή άλλες ρυθμίσεις ή γ) σε άλλη τρίτη χώρα, στην οποία αποφασίζει εθελοντικά να επιστρέψει και στην οποία γίνεται δεκτός. Σύμφωνα όμως με την Κυρία Τασία όσοι καταφθάνουν στην Ελλάδα πρέπει να αποκαλούνται «πρόσφυγες» άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αξιοποιηθεί η κοινοτική διαδικασία «επιστροφής»!!!

.

Γαυδος

.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είναι πραγματικά κρίμα μια νέα κυβέρνηση που έχει πείσει το συντριπτικό ποσοστό του Ελληνικού λαού ότι καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να οδηγήσει την χώρα αξιοπρεπώς σε μια επώδυνη μεν αλλά αποδεκτή λύση του τεράστιου οικονομικού προβλήματος που έχει φορτωθεί η Ελλάδα, την ίδια στιγμή ακριβώς, με μια αδέξια κλωτσιά να χύνει ένα μέρος από το γάλα που συσσώρευσε στην καρδάρα, ανοίγοντας κερκόπορτα στο τσουνάμι των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που καραδοκεί να «προωθήσει» η Τουρκία μέσα στην Ελλάδα. Η Τουρκία από την δεκαετία του 1980 έχει οργανώσει την στρατηγική της πάνω στην ρήση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Τουρκούτ Οζάλ («δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ‘δω μεριά και να τελειώνουμε με αυτούς»).

Μπορεί η Κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου να ζει στον δικό της κόσμο με ιδεοληψίες που έχτισε μέσα της για ολόκληρες δεκαετίες και τις εφάρμοσε πρακτικά στις επαγγελματικές, δικηγορικές της δραστηριότητες.

Δυστυχώς για την Ελλάδα, η Τουρκία δεν συγχωρεί, ούτε αφήνει τέτοιες ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Δεν θα ήταν καλύτερα η Υπουργός Μετανάστευσης να προσπαθήσει να περιορίσει τους 100.000 νέους λαθρομετανάστες που υπολογίζει η «Ύπατη Αρμοστεία» ότι θα φθάσουν στην Ελλάδα το 2015 (το 2014 ήταν 77.163 άτομα) αντί να θεωρεί δεδομένη την υποδοχή τους με  «ανοικτές δομές  φιλοξενίας»; Τι θα κάνει αν οι 100.000 «πρόσφυγες» διπλασιαστούν με τα οργανωμένα σχέδια της Τουρκίας που εφαρμόζονται με απόλυτη ακρίβεια και προστεθούν στο 1,5 εκατομμύριο (τουλάχιστον) που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα;

Δυστυχώς για τους Έλληνες που αναμένουν από την κυβέρνηση μια ανακούφιση στα ασήκωτα βάρη των μνημονίων και των φορολογικών βαρών, βλέπουν να προστίθενται με «ανοικτές δομές  φιλοξενίας» πρόσθετα, απροσδιόριστα, βάρη για την φροντίδα μιας νέας πλημμύρας δυστυχισμένων ανθρώπων που συρρέουν ασταμάτητα από την Ασία, την Αφρική και την Μέση Ανατολή απαιτώντας σίτιση, διαμονή, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, οικονομική βοήθεια και…. τόπους λατρείας! Επί πλέον, υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των Ελλήνων, αυξάνεται η ανασφάλεια και η εγκληματικότητα, διογκώνονται οι κίνδυνοι για ανεξέλεγκτη δράση «άγνωστων» που υποκινούνται από ξένα κέντρα και υπονομεύεται εν ψυχρώ η εθνική ασφάλεια της χώρας!

Δυστυχώς για την Ελλάδα, όταν η γειτονική Βουλγαρία κατασκευάζει τεράστιο τείχος στα σύνορα της με την Τουρκία για να προστατευθεί από τα αλλεπάλληλα κύματα λαθρομεταναστών,  μια Ελληνίδα Υπουργός που θεωρεί πως ο ουμανισμός για τα ανά τον κόσμο «ταξικά αδέλφια» μας βρίσκεται επάνω από τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, την εθνική ασφάλεια, την ήδη σκληρή καθημερινότητα των πολιτών οι οποίοι την ανέδειξαν στην θέση που βρίσκεται, δεν είναι απλά ανεπαρκής αλλά μπορεί να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα, ώστε να καταγραφεί στην ιστορία σαν την Υπουργό που άνοιξε, με τις «ανοικτές δομές  φιλοξενίας»,  διάπλατα τα σύνορα της χώρας για την άλωση της σημερινής Ελλάδας!

Άρθρο του Λεωνίδα Κουμάκη

Διακοπές στην Αθήνα, Πρωτεύουσα του Πολιτισμού

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.