Δείτε Επίσης:
Αρχική » Αρθρογραφία για τον Δ. Αθηναίων » Άρθρα από Άλλες Πηγές » Δράση Προσομοίωσης Κινητικής και Αισθητηριακής Αναπηρίας

Δράση Προσομοίωσης Κινητικής και Αισθητηριακής Αναπηρίας

Σήμερα 28/3/2015 πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημάρχου Γ . Καμίνη και του Δήμου Αθηναίων υπό την αιγίδα του ,που έγινε αυτή η εκδήλωση, «Δράση προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας» στην πλατεία Συντάγματος.

Παρευρέθησαν πολύς κόσμος ,ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ .Καμίνης ,Ο Πρόεδρος της Τεχνουπολης της Αθήνας Καφετζόπουλος Αντώνης , Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημου ,Ο Νικος Ψαροπουλος μέλος Γραμματείας της Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη».

Σκοπός της δράσης είναι η εξοικείωση με την αναπηρία και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι με αναπηρία, ώστε να επιτευχθεί η ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και η ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.Όλοι πρέπει να δούμε αλλιώς τους χώρους γύρω μας και να τους βιώσουμε όπως τους βιώνουν τα άτομα που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν άνετα στην πόλη.

Ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Εφήβους (Σ.Κ.Ε.Π) διοργανώνουν δράση προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 12 μ.μ. έως τις 2 μ.μ. Στη δράση θα παραβρεθεί ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Με αυτόν το στόχο διοργανώνονται :

– Δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής αναπηρίας: άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης τους. Η δράση υλοποιείται υπό την καθοδήγηση στελεχών και συνεργατών του Σ.Κ.Ε.Π., με κινητική αναπηρία.

– Δράση βιωματικής προσομοίωσης αισθητηριακής αναπηρίας: οι συμμετέχοντες βιώνουν τον τρόπο αντίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης σε διάφορες δραστηριότητες (κίνηση στο χώρο με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, τεχνικές συνοδείας κλπ). Η δράση υλοποιείται με εκπαιδευτές κινητικότητας & προσανατολισμού για άτομα με προβλήματα όρασης.

Στοιχεία επικοινωνίας Δήμου Αθηναίων: 1595

Γραφείο ΑμεΑ της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας Δήμου Αθηναίων:

Υπεύθυνη γραφείου: Σοφία Μαρινάκη, τηλ. 210 5210705.

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.