Δείτε Επίσης:

Προστατεύστε τους Νέους μας

Προστατεύστε τους Νέους μας!

Πρέπει να μας εκπλήσσει η βία στα σχολεία;

Τόσο καιρό βλέπαμε το φαινόμενο βίας στα σχολεία στο εξωτερικό, δυστυχώς έφτασε και στην Ελλάδα για πρώτη φορά, ελπίζω και τελευταία. Για να είναι τελευταία, θα πρέπει η πολιτεία, όλοι οι κοινωνικοι φορείς και οι οικογένειες να είναι κοντά στα παιδιά για να τα βοηθούν από τα πρώτα συμπτώματα της παραβατικότητας. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να είμαστε κοντά στην νεολαία, να τους εξηγούμε ότι στην ζωή τους θα βρίσκουν δυσκολίες, αλλά με την θέληση και την πιστή όλα λύνονται προς το καλύτερο.

Πολλοί συνδέουν τη βία με την κοινωνική απομόνωση. Τι πιστεύετε εσείς;
Το νέο παιδί δεν θα πρέπει να το απομονώνουμε απο την κοινωνία. Είναι ένα χρέος που έχουμε εμείς οι μεγαλύτεροι και ειδικά απευθύνομαι προς τους εκπαιδευτικούς, όταν αντιλαμβάνονται παιδιά με ιδιαιτέρα προβλήματα επικοινωνίας με το περιβάλλον τους, να αφιερώνουν χρόνο για την καλύτερη εντάξει αυτών των παιδιών στην σημερινή, δύσκολη κοινωνία.

Η οικογένεια έχει χάσει τον παραδοσιακό ρόλο του καθοδηγητή;
Το ζήτημα είναι η οικογένεια να προσπαθεί να καταλάβει τα προβλήματα των παιδιών και εάν χρειαστεί να ζητεί επιστημονική βοήθεια. Η πολιτεία όμως, δυστυχώς έχει αφήσει τα κοινωνικά προβλήματα των νέων στην τύχη τους. Αποτέλεσμα αυτού είναι να εμφανίζονται και στην Ελλάδα φαινόμενα βίας. Κάνω έκκληση στον υπουργό Παιδείας, ο οποίος είναι και νέος σε ηλικία να λάβει μέτρα. Μέτρα όπως να επάνδρωση των σχολείων με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό. Συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των ψυχολόγων. Το κόστος μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά το τίμημα σε αντίθετη περίπτωση-εάν αφήσουμε τους νέους μας δίχως βοήθεια-θα είναι τεράστιο για ολόκληρη την κοινωνία.

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.