Δείτε Επίσης:
Αρχική » Αρθρογραφία για την Ελλάδα » Άρθρα του Ν. Ψαρόπουλου » Πρόταση για Εγκλωβισμένους Μετανάστες

Πρόταση για Εγκλωβισμένους Μετανάστες

του Νίκου Ψαρόπουλου, Αξιωματικού E.A.Π.Ν., Πολιτευτή Αθηνών.

Η Ελλάδα βουλιάζει πλέον από ασταμάτητες αφίξεις δυστυχισμένων ανθρώπων από το Καστελόριζο μέχρι την Σαμοθράκη.

Ένας καλά οργανωμένος συνδυασμός μαζικών «αποστολών» από την Τουρκία και σφράγισης των συνόρων από τους Σκοπιανούς, ήδη δημιουργεί μια συσσώρευση χιλιάδων ανθρώπων που είναι αδύνατο να βρούνε κάποιο καταυλισμό για να μείνουνε, να φάνε ή να έχουνε μια στοιχειώδη φροντίδα για τις φυσικές ή υγειονομικές τους ανάγκες.

«Ανοιχτά σύνορα για όλους» και άλλες ιδεοληψίες της αριστερής μας κυβέρνησης, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς απαραίτητες υποδομές, χωρίς αναγκαία προετοιμασία, χωρίς πόρους  – κυριολεκτικά ξυπόλητοι στα αγκάθια.

Και τώρα τι κάνουμε; Θα περιμένουμε μοιρολατρικά πότε θα «σκάσει» η ανθρώπινη χειροβομβίδα που μεθοδικά δημιουργούν οι από ανατολάς και δυσμάς γείτονές μας αξιοποιώντας αριστοτεχνικά τους ημέτερους «χρήσιμους ηλίθιους»;

Φυσικά όχι. Μια πρώτη πρόταση είναι η άμεση αξιοποίηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (International Organization for Migration – http://greece.iom.int/) που διατηρεί παράρτημα στην Ελλάδα (Δωδεκανήσου 6, 17456, Άλιμος, Αθήνα, Τηλ: +30 210 99 19 040) και υλοποιεί ειδικό πρόγραμμα Εθελοντικής Επιστροφής και Επανένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών στη χώρα καταγωγής τους.

Όσοι φθάνουν στην Ελλάδα χωρίς να είναι πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες όπως Αλγερινοί, Μαροκινοί, Πέρσες, Αιγύπτιοι, Πακιστανοί, Ινδοί κ.ο.κ.ε. πρέπει να ενθαρρύνονται αμέσως να επιστρέψουν εθελοντικά στην πατρίδα τους με δεδομένα το κλείσιμο του δρόμου προς την Ευρώπη και την πλήρη αδυναμία της Ελλάδος να τους προσφέρει εναλλακτική λύση.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη διευκόλυνση της εθελοντικής, ασφαλούς και αξιοπρεπούς επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους όπως π.χ. καταγραφή και ταυτοποίηση, έκδοση ταξιδιωτικού εγγράφου και εισιτηρίου, παροχή οικονομικού βοηθήματος πριν την αναχώρηση από την Ελλάδα, συνοδεία στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση και την υποδοχή στη χώρα  διέλευσης και στον τελικό προορισμό.

Η περιφρόνηση της Τουρκίας στις υποχρεώσεις που ανέλαβε ήταν δεδομένη και γνωστή σε όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς την Τουρκική στρατηγική: Εισπράττουν πλούσια ανταλλάγματα από την ΕΕ, θησαυρίζουν στέλνοντας εκατομμύρια δυστυχισμένων ανθρώπων με σαπιοκάραβα από το Αιγαίο (δεν τους νοιάζει καθόλου αν πνίγονται εκατοντάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά), φορτώνουν την Ελλάδα και την Ευρώπη με μουσουλμανικούς πληθυσμούς απαιτώντας να τους κάνουμε και τζαμιά για να τους ελέγχουν καλύτερα και εκβιάζουν Ευρώπη και Αμερική να δεχτούν τους δικούς τους όρους για την Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Αυτή είναι η Τουρκία και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Το αποτέλεσμα όμως όλων αυτών είναι να καταδικάζεται η Ελλάδα σε ένα πολύ δύσκολο, προβληματικό και αβέβαιο μέλλον με πολλά ακόμα εκατομμύρια προσφύγων και παρατύπων μεταναστών να περιμένουν στα Μικρασιατικά παράλια με τα λεφτά στο χέρι.

Αν δεν αποφασίσουμε οι ίδιοι να λύσουμε το πρόβλημα μόνοι μας με δράσεις και αποφασιστικές ενέργειες, ας μην έχουμε αυταπάτες πως θα μας το λύσουν οι Ευρωπαίοι, το ΝΑΤΟ ή η Αμερική!

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.