Δείτε Επίσης:

Στο πλευρό των αδύναμων

Στο πλευρό των αδύναμων

Τις τελευταίες εβδομάδες βιώνει όλος ο κόσμος ένα πρωτοφανές φαινόμενο κατερεύσεις τις παγκόσμιας οικονομίας μέσω τραπεζών και χρηματαγορών που θυμίζει τo Κραχ του 1930 που έφερε και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που ευτυχώς τέτοιο κίνδυνο δεν έχουμε.
Η κρίση είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό με το ανεβοκατέβασμα των αγορών, με τον υπερβολικό δανεισμό των τραπεζών σε ανασφαλή προϊόντα που είχε σαν αποτέλεσμα την οικονομική φούσκα οι οποία έσκασε στα χέρια των ειδικών manager των μεγάλων τραπεζών στην ΗΠΑ, Γερμάνια, Αγγλία, Ιαπωνία κλπ
Τώρα κατόπιν εορτής που λέει και ο λαός, οι κυβερνήσεις τρέχουν να σώσουν την κατάσταση, ρίχνοντας χρήματα. Οι τελευταίες αποφάσεις των 15 της Ευρωζώνης είναι στην σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται και άλλες κινήσεις όπως η μείωση των επιτοκίων για να κινηθεί το χρήμα πιο εύκολα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.
Εδώ θέλω να επισημάνω την δήλωση του Γ. Παπανδρέου ότι το κόστος της κρίσης δεν πρέπει να το πληρώσουν οι λαοί των κρατών αλλά αυτοί που την δημιούργησαν.
Η Ελλάδα που ενδιαφέρει τους Έλληνες θα πρέπει η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την οικονομικής της πολιτική, να αλλάξει το σχέδιο του προϋπολογισμού και να απαλύνει τους φόρους που χτυπάνε τους χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίνοντας αυξήσεις που θα μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι σε αυτή την δύσκολη περίοδο.
Οι έχοντες και κατέχοντας πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.