Δείτε Επίσης:

Τελευταία Φορά Αριστερά

Τελευταία Φορά Αριστερά και μνημόνια έχουν μια σχεδόν ερωτική σχέση μεταξύ τους. Αναρωτιέται η αδαής και απροστάτευτη πλειοψηφία αν οι πράγματι απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν σε διάφορες ιστοσελίδες ανταποκρίνονται τελικά με την πραγματικότητα. Και αυτό διότι πριν την πτώση της συγκυβέρνησης, όχι μόνο η οικονομία είχε ανακάμψει σημαντικά αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είχε εδραιωθεί για τα καλά.  Λίγο χρόνο ακόμα χρειαζότανε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για να βγάλει την Ελλάδα μας από τα μνημόνια.

Ξαφνικά για απροσδιόριστους ίσως λόγους το εκλογικό σώμα αποφάσισε να τζογάρει τη τύχη του και έδωσε εντολή στον περιοδεύοντα θίασο που μόνο τσίριζε, να κυβερνήσει ή να παριστάνει οτι κυβερνά. Το ένα μνημόνιο το διαδέχτηκε το επόμενο και τώρα πέρασε και το τελευταίο, υποτίθεται, που απομυζά ότι έχει απομείνει από τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και την μεσαία τάξη των νοικοκυραίων. Μήπως τελικά έγινε συνομωσία, αλλά και βρώμικη παρέμβαση από τις δυνάμεις που ελέγχουν σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας ώστε να ανατραπεί το νοικοκύρεμα του τόπου μας?

Σφιχταγκαλιασμένοι πλέον μέχρι το 2021 με τα μνημόνια και την λιτότητα το μόνο που μας απέμεινε σαν ελπίδα είναι να περιμένουμε υπομονετικά την ώρα που θα αποτινάξουμε τον ζυγό των γενίτσαρων της αριστεράς με μία υπεύθυνη και δημιουργική κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που θα φέρει πίσω τα παιδιά μας, αυτά που ξενιτευτήκανε την τελευταία διετία. Μία κυβέρνηση που, όπως υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μειώσει τους φόρους και θα εδραιώσει και πάλι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, καταργώντας βέβαια τον κατάπτυστο νόμο Παρασκευόπουλου.

Αυτά θα γίνουν στην ώρα τους. Εμείς με τη σειρά μας θα παρακολουθήσουμε το σφιχτό ταγκό που θα χορέψουν οι βουλευτές του τσίριζα με το νέο μνημόνιο. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους στα περίφημα πάνελ θα μας ψυχαγωγήσουν για μια ακόμη φορά. Η μόνη ψυχαγωγία που μας απέμεινε την εποχή που οι ηθικολόγοι της διαλυμένης πλέον αριστεράς, με τη ψήφο τους, απομυζούν την πλειοψηφία των νοικοκυραίων. Μα τις ποινικές τους ευθύνες μ´ όλα αυτά που κάνουν δεν τις φοβούνται. Τις αντιδράσεις εναντίων τους στα χωριά τους δεν τις υπολογίζουν? Τελικά πρέπει να έχει χυθεί πολύ μέλι στις αδιάβαστες σελίδες των μνημονίων.

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.