Δείτε Επίσης:
Αρχική » Αρθρογραφία για την Ελλάδα » Άρθρα του Ν. Ψαρόπουλου » Τουρκία: Τι ζητάει επιτέλους από την Ελλάδα – www.x-hellenica.gr

Τουρκία: Τι ζητάει επιτέλους από την Ελλάδα – www.x-hellenica.gr

Τουρκία: Τι ζητάει επιτέλους από την Ελλάδα ο προβληματικός γείτονας;

(Από την ιστοσελίδα www.x-hellenica.gr
http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/1560.aspx)

Τα Ελληνοτουρκικά απασχολούν, σχεδόν καθημερινά, την επικαιρότητα με τις ολοένα και πιο προκλητικές ενέργειες των γειτόνων μας οι οποίες, διαγράφονταςμονομερώς το «μορατόριουμ» των θερινών μηνών, εντείνονται επικύνδυνα.
Οι Τούρκοι, εφαρμόζοντας εδώ και δεκαετίες με ιερή ευλάβεια ένα επεκτατικό σχέδιο σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, κάνουν άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα βήματα (όταν βρούν την κατάλληλη ευκαιρία ) σε αυτή την στρατηγική τους.
Κάθε άποψη λοιπόν πάνω στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή δεν συμφωνεί κανείς μαζί της, πρέπει να ακούγεται και να αξιολογείται με την δέουσα προσοχή.
Μέσα στα πλαίσια αυτά, παρατίθεται ένα κείμενο με τίτλο Τουρκία: Τι ζητάει επιτέλους από την Ελλάδα ο προβληματικός γείτονας, που βάζει μερικούς προβληματισμούς τους οποίους καλό είναι να έχουμε υπ΄ όψη.

(Από την ιστοσελίδα www.x-hellenica.gr
http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/1560.aspx)

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.