Δείτε Επίσης:
Αρχική » Κομματική Αρθρογραφία » Άρθρα του Ν. Ψαρόπουλου » Το Φθινόπωρο μπήκε με πλεόνασμα…

Το Φθινόπωρο μπήκε με πλεόνασμα…

Το Φθινόπωρο μπήκε με πλεόνασμα…

Το φθινόπωρο μπήκε με πλεόνασμα, και με μεγάλο ενδιαφέρον για την οικονομία μας από διεθνής οικονομικούς κύκλους. Τα hedge funds και τα μεγάλα αμοιβαία του εξωτερικού πράγματι θεωρούν ότι η Ελληνική αγορά θα μπορούσε να τους αποφέρει σημαντικά επενδυτικά κέρδη. Ο μόνος ίσως ενδοιασμός που έχουν είναι οι τιμές των ακινήτων, που κατά την γνώμη τους δεν έχουν υποχωρήσει ακόμα αρκετά. Όταν σπάσουν οι τιμές αυτές θα αρχίσει η επενδυτική μπονάτσα!

Οι εκ του εξωτερικού παρακολουθούντες τα Ελληνικά οικονομικά και πολιτικά πράγματα πιστεύουν ότι τα τελευταία σκιρτήματα του πελατειακού κράτους της ελληνικής σοβιετίας δεν θα καταφέρουν αυτό το φθινόπωρο τίποτα περισσότερο από την ταχύτερη απαξίωσή τους από την πλειοψηφία των πολιτών. Οι πολίτες που καθόλου δεν ενδιαφέρονται πλέον για τα εν πολλοίς εγωιστικά αιτήματα συνδικαλιστικών υποομάδων. Πράγματι μία οικονομία που περισσότερο από το 80% της οικονομικής δραστηριότητάς της ελεγχόταν άμεσα ή έμμεσα από ένα διεφθαρμένο και χωρίς αξίες κράτος, έχει κάνει μέσα σε λίγο χρόνο τεράστια βήματα στην αποσυναρμολόγησή του, στην επανεκκίνηση του και στην επαναξιολόγηση των αξιών του. Δεν είναι λίγο αυτό. Κατ΄αυτούς που διαχειρίζονται αξίες στο εξωτερικό, όταν οι τιμές των ακινήτων σπάσουν τότε μία καταστροφική τριακονταετία για τον τόπο θα κλείσει τον κύκλο της. Και θα ξεκινήσει σε άλλες βάσεις ένας καινούργιος κύκλος ανάπτυξης και ευημερίας. Μέχρι τότε εμείς οψόμεθα!

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.