Δείτε Επίσης:
Αρχική » Αρθρογραφία για τον Δ. Αθηναίων » Άρθρα από Άλλες Πηγές » 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2015

33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2015

Έτοιμη η Αθήνα για τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, στις 8 Νοεμβρίου. Με αναβαθμισμένο ρόλο στη μεγάλη διοργάνωση, ο δήμος Αθηναίων θα συμβάλει με τις υπηρεσίες, τους φορείς, τους εθελοντές αλλά και κάθε μέσο που διαθέτει για την επιτυχία. Πλησιάζουν τις 43.000 συνολικά οι συμμετοχές και η πόλη αναδεικνύεται σε αδιαφιλονίκητο διεθνές κέντρο του Μαραθωνίου – της κλασικής διαδρομής από τον Μαραθώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Με δική μας πρωτοβουλία, ο Μαραθώνιος της Αθήνας εντάσσεται στο πλαίσιο των παγκόσμιων εορτασμών για την επέτειο της συμπλήρωσης 70 χρόνων των Ηνωμένων Εθνών. Το μήνυμα κοινό: αγώνας, αντοχή, αλληλεγγύη, ειρήνη, βιώσιμη ανάπτυξη. Ραντεβού στις 8 Νοεμβρίου! Η Αθήνα σας περιμένει!

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 33Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Η Αθήνα καλωσορίζει τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο και είναι έτοιμη να συμβάλει με τις υπηρεσίες του δήμου, τους φορείς, τους εθελοντές αλλά και κάθε μέσο που διαθέτει για μια επιτυχημένη πραγματοποίηση της διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας, διοργάνωσης.
Η πόλη αποτελεί πλέον αδιαφιλονίκητο διεθνές κέντρο του Μαραθωνίου – της κλασικής διαδρομής από τον Μαραθώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Οι δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, καθώς και η επιστροφή και εμπιστοσύνη των ξένων που ανακτήθηκε τη τελευταία διετία, επιβεβαιώνουν στην πράξη, τη διεθνή απήχηση και το κύρος του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
Βρισκόμαστε άλλωστε στον τόπο που αποτελεί την ιστορική και πολιτιστική κοιτίδα του σπουδαίου αυτού αθλητικού γεγονότος, που διαχρονικά μεταφέρει μήνυμα άμιλλας, αντοχής, αλληλεγγύης και ειρήνης σε όλον τον κόσμο.
Φέτος ο δήμος της Αθήνας νιώθει διπλή χαρά και ικανοποίηση, καθώς με δική του πρωτοβουλία, ο Μαραθώνιος της Αθήνας εντάσσεται στο πλαίσιο των παγκόσμιων εορτασμών για την επέτειο της συμπλήρωσης 70 χρόνων των Ηνωμένων Εθνών – που άλλωστε συμπίπτει και με τα 70 χρόνια ένταξης της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθότι η χώρα υπήρξε ιδρυτικό μέλος.
Επιδίωξη όλων είναι το 2015 να αποδειχθεί μια χρονιά δράσης και αποτελεσματικών πρακτικών. Και από αυτήν την άποψη ο Μαραθώνιος της Αθήνας παρέχει ένα ιδανικό πλαίσιο δράσεων ώστε να συγκλίνουν οι αθλητικές δραστηριότητες και οι αγώνες με τους προγραμματικούς στόχους των Ηνωμένων Εθνών : βιώσιμη ανάπτυξη, καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας, καθώς και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η Αθήνα συντάσσεται και προχωρά μαζί με τις πόλεις του κόσμου που διεκδικούν και αποκτούν ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας. Σε μια ατζέντα που στοχεύει σε πόλεις ασφαλείς, βιώσιμες και χωρίς αποκλεισμούς και η οποία αποτυπώνει τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις τάσεις των πολιτών και της κοινωνίας.
Στην Αθήνα – που επιδιώκουμε να μεταβάλουμε σε μια βιώσιμη μητρόπολη – το δρομικό κίνημα αποκτά τα τελευταία χρόνια τεράστια απήχηση και χιλιάδες φίλους, φανατικούς και αφοσιωμένους.
Το δρομικό κίνημα όπως και ευρύτερα ο αθλητισμός αναδεικνύεται σε μια γλώσσα διεθνή και δημοκρατική! Καταπολεμά τους αποκλεισμούς, ξεπερνά τα εμπόδια, αγωνίζεται για την πρόοδο, την βιώσιμη ανάπτυξη, τη συνύπαρξη, την αλληλεγγύη.
Εξίσου σημαντική με τη νίκη και τον τερματισμό, είναι εντέλει η κοινή προσπάθεια, το «τρέχουμε όλοι μαζί».
Συλλογική είναι η προσπάθεια και στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Της προετοιμασίας αλλά και της επιτυχημένης υλοποίησης.
Στις 8 Νοεμβρίου τρέχουμε όλοι μαζί, για την χαρά της άμιλλας, της προσπάθειας, της συλλογικής γιορτής. Όπως κάθε χρονιά, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στον σπουδαίο βαλκανιονίκη και ειρηνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη.
Ο 33ος Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια μεγάλη, αθλητική διοργάνωση, ανοικτή σε όλους τους επισκέπτες και πολίτες , με διαδρομές για όλες τις ηλικίες και αντοχές, και πολλές, παράπλευρες και άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις!
Η Αθήνα σας περιμένει, στις 8 Νοεμβρίου!

Σχετικά Νίκος Ψαρόπουλος

Ο Νίκος Ψαρόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΒΕΛΟΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Πολεμικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας. Την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Πλοιάρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ (Global Action Now International) λαμβάνει δράση σε πολλές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τέλος ως τιμητής των ελληνικών παραδόσεων είναι μέλος και λαμβάνει δράση στους συλλόγους Ένωσης Σπετσιωτών και Ένωσης Κωσταντινουπολιτών.